درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-06-26  |  2024-09-16  |  بروز شده در: 1403/06/26 - 15:17:3 FA | AR | PS | EN
جابجایی شماری از مسئولان حکومتی به دستور رهبر طالبان            یوسفزی خواهان پاسخگو کردن حکومت طالبان شد            بازدید وزیر معادن طالبان از معادن مرمر و نمک ولایت هرات            وزارت معارف بیش از ۸هزار معلم و کارمند اداری جذب می‌کند            ایجاد مرکز تشخیص «بیماری زردی سیاه» در ولایت غزنی             ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری            دومین حمله مسلحانه بالای ترامپ            هیچ مخالفت جدی علیه حکومت طالبان وجود ندارد             نگرانی از افزایش سوءتغذیه کودکان در بامیان            نظری در پاسخ به امرالله صالح؛ هزاره‌ها خشونت‌طلب نیستند            انهدام ده‌ها هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی بر فراز خاک روسیه             آغاز مقتدرانه افغانستان و توقف اسپانیا در جام جهانی فوتسال            قطعنامه مجلس نمایندگان امریکا برای حمایت از مخالفان طالبان            تاسف پاپ از آمار زاد و ولد در کشورهای غربی            آسیب دیدن افغانستان از نظر تعاملات فرهنگی با جهان و منطقه            






تاریخ نشر: 1403/06/10 - 04:48:0
تعداد بازدید: 245
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

رابطه طالبان و امارات رو به گسترش است
 رابطه طالبان و امارات رو به گسترش است

امارات متحده عرب اخیراً «اعتمادنامه» بدرالدین حقانی، سفیر حکومت طالبان، را به‌گونه رسمی پذیرفت. پس از چین این دومین کشور است که چنین کاری را می‌کند. مزید بر آن، چند ماه قبل سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله حکومت طالبان، مهمان امارات شد. سفر او به ابوظبی به این دلیل زیاد خبرساز شد که تحت تحریم امریکا قرار داشت و برای کشف نشان محل زنده‌گی او ده میلیون دالر جایزه تعیین شده است. هرچه بود، امارات بی‌پروا از او میزبانی کرد. ملا محمدحسن آخند، رییس‌الوزرای حکومت طالبان، نیز چندی قبل مهمان ابوظبی شد. با آن‌که هدف سفر او «معاینات صحی» اعلام شد، ولی دیدارش با محمد بن زید آل نهیان، رییس امارات، نمی‌تواند کم‌اهمیت باشد. نکته مهم در سفر حقانی و ملا حسن این است که هر دو پس از برگشت حکومت طالبان به قدرت، ابوظبی را به‌عنوان اولین مقصد خارجی‌شان برگزیدند. نمونه‌های فوق، حکایت از رابطه رو به گسترش طرفین در چند ماه اخیر می‌کند.

مزید بر چند ماه اخیر، رابطه طرفین از نیمه اگست ۲۰۲۱ به این‌سو گرم و عاری از تنش بوده است. طالبان مدیریت میدان هوایی کندهار، کابل و هرات را به یک شرکت اماراتی به‌نام «گاک» سپردند. قطر و ترکیه - رقیبان امارات - سعی کردند تا ابوظبی را در این عرصه عقب زنند، ولی موفق نشدند. ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس‌الوزرای حکومت طالبان، و مولوی محمدیعقوب مجاهد، وزیر دفاع آنها، نیز هرکدام جداگانه به امارات سفر داشتند که دومی با تام وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان، در ابوظبی دیدار هم داشت.

امارات یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که تلاش می‌کند در منازعات منطقه‌ای و جهانی [اگر بتواند] به‌حیث نیروی میانجی وارد میدان شود. میانجی‌گری آن میان روسیه و اوکراین برای رهایی اسیران تلاشی در همین راستاست. تا اکنون بیش از یک هزار و ۷۸۸ اسیر اوکراینی و روسی با پادرمیانی ابوظبی آزاد شده‌اند. در این روزها نیز ۱۱۵ اسیر با میانجی‌گری امارات آزاد شدند. پادرمیانی میان دو کشور متخاصم که یکی قدرت بزرگ است و دیگری از سوی قدرت‌های بزرگ جهانی حمایت می‌شود، می‌تواند برای ابوظبی اعتبار بیافریند. این در حالی است که قطر به‌مثابه رقیب امارات هنوز وارد مناقشه اوکراین نشده است.

مهم‌ترین عاملی که امارات را به نزدیکی با حکومت طالبان در این اواخر بیش‌تر ترغیب کرده، مصروفیت قطر در جای دیگر است: جنگ غزه. پای دوحه از ده ماه به این‌سو در منازعه غزه گیر کرده است. قطر به‌حیث متحد امریکا ملزم به پایان‌دادن به جنگ غزه با توسل به ابزارهای گوناگون میانجی‌گری است. مهم‌تر از آن، میزبان سران شاخص حماس - طرف اصلی جنگ غزه - نیز است. دیپلوماسی دوحه در غزه تا این دم به نتیجه ملموس منجر نشده است، اگرچه در یک نوبت قادر به برقراری آتش‌بس یک‌هفته‌ای شد. گیرماندن قطر روی باریکه غزه سبب شده تا ابوظبی فرصت را مساعد دیده در پی شکار برخی مقامات طالبان افتد.

میزبانی امارات از حقانی، ملا حسن و پذیرش سفیر طالبان نمی‌تواند امر ساده باشد. در این میان، ظاهراً در پی نزدیکی بیش‌تر با حقانی‌هاست. ادعا می‌شود که حقانی‌ها با اماراتی‌ها از یک حیث پیوند خانواده‌گی دارند. برپایه اطلاعات ارایه‌شده، یکی از همسران مولوی جلال‌الدین حقانی، پدر سراج‌الدین حقانی، تبعه امارات بوده است. ازاین‌رو، ابوظبی می‌خواهد روی شاخه‌ای از حکومت طالبان سرمایه‌گذاری کند که اطاعت‌پذیری بیش‌تر داشته باشد. برای همین، کسی را به‌حیث سفیر حکومت طالبان قبول کرده که «حقانی» تخلص می‌کند. این آدم ممکن است از خانواده حقانی نباشد، ولی قطعاً متعلق به شبکه حقانی است.

رجوع برخی مقامات طالبان به امارات به این مفهوم نیست که با دوحه مقاطعه کنند. پیوند قطر با طالبان عمیق‌تر از آن است که به این زودی‌ها بگسلد. روند دوحه که در سه نوبت برگزار شده، با آن همه هیاهو موثریت ملموس نداشته است. باور غالب این است که دوام آن روند با شکل و ماهیت جاری نمی‌تواند بن‌بست سنگین در افغانستان را بشکند. ازاین‌رو، بعید نیست که ابوظبی در پی ارایه طرح بدیل باشد تا اگر به بحران افغانستان از مجرای گفتگو پایان داده شود، نقش اولی و اساسی را ایفا کند. اگر چنین باشد، بازهم احتمال موفقیتش ضعیف است. پذیرش اعتمادنامه حقانی نوعی تلاش جدی برای خرسند نگه داشتن طالبان و فاصله‌افکندن میان آنها و قطر است. این در حالی است که  هیچ یک از کشورهای همسایه افغانستان خطر پذیرش اعتمادنامه سفیر حکومت طالبان را به جان نخریدند. بدیهی است که طالبان این اقدام ابوظبی را فراموش نخواهند کرد.

اخیراً مردف القاشوطی، مستشار سفارت قطر در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رییس‌الوزرای حکومت طالبان، دیدار داشت و بر اهمیت حفظ رابطه میان طرفین تاکید کرد. گفته می‌شود که این دیدار در واکنش به آمدورفت مقامات طالبان به امارات صورت گرفته است. القاشوطی به حکومت طالبان وعده ازسرگیری پروازها میان قطر و افغانستان را داده است.

امارات با ایران نیز میانه خوب ندارد؛ در حالی که رابطه تهران و ریاض ظاهراً عادی و عاری از تنش به‌نظر می‌خورد. سعودی در سه سال گذشته در افغانستان اقدامی انجام نداده که مخل منافع ایران ارزیابی شود. برعکس، سفارتش در کابل را بست و دیپلومات‌هایش را خارج کرد؛ چیزی که می‌تواند به سود تهران باشد. اما ابوظبی به‌مثابه بازی‌گر فعال در افغانستان ماند، شاید به این منظور که طالبان بیش‌تر متکی به همسایه‌گان افغانستان به‌ویژه ایران نباشند. البته که موضع طالبان نیز واضح است: ترجیح کشورهای عرب حوزه خلیج به ایران. برای اثبات این مدعا دلایل فراوان وجود دارد. کیومرث صمدی


 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33233






*
*

*



نیز بخوانید

ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری


از اروپا تا امریکا، شناسایی گام به گام حکومت طالبان


دلیل بی‌پاسخ ماندن دعوت اردوغان برای ائتلاف علیه رژیم صهیونیستی چیست؟


گام های استوار عربستان برای ارائه چهره مدرن به جهان


جاوید رحمان کیست و چرا علیه ایران گزارش می‌دهد؟


آیا روسیه، ایران و چین در انتخابات امریکا دخالت می‌کنند؟


هدف سفر رهبر طالبان به ولایات شمال چیست؟


رئیس جمهور امریکا کی خواهد شد، ترامپ یا هریس؟


مرتد خواندن کاربران شبکه‌های اجتماعی به معنای چیست؟


نیروی ویژه رهبر طالبان مربوط کدام ارگان امنیتی است؟


پای طالبان به دروازه اروپا رسید


روسیه برای پس گرفتن آسمان افغانستان از امریکا با طالبان کمک خواهد کرد؟


اقتصاد ایران از فشار تحریم‌ها عبور کرده است


آیا اعمال طالبان مصداق آپارتاید جنسیتی است؟


استفاده غرب از داعش در شورش زندان های روسیه


شهروندان آلمان مخالف کمک به اوکراین هستند


کورسک، قماری که صلح روسیه و اوکراین را سخت‌تر کرد


کامالا هریس در قبال جنگ غزه و اسرائیل مواضع دوگانه دارد


خسارات 80 میلیارد دالری، نتیجه حملات رژیم اسرائیل به غزه


آیا ممنوعیت ریچارد بنت پایان راه حقوق بشر است؟


انتقام خون هنیه از اسرائیل سخت خواهد بود یا نرم؟


سقوط جمهوریت و عوامل ‌اقتصادیِ آن


مسئول جنگ جهانی سوم کی خواهد بود؟


بررسی مختصرحکومتداری طالبان در سه سال گذشته


پایگاه‌های امریکا در منطقه آسیب‌پذیری است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

پرداخت ۲.۷ میلیارد افغانی قرض دولت قبلی به نهادهای خارجی

جابجایی شماری از مسئولان حکومتی به دستور رهبر طالبان

یوسفزی خواهان پاسخگو کردن حکومت طالبان شد

بازدید وزیر معادن طالبان از معادن مرمر و نمک ولایت هرات

وزارت معارف بیش از ۸هزار معلم و کارمند اداری جذب می‌کند

ایجاد مرکز تشخیص «بیماری زردی سیاه» در ولایت غزنی

ادعای موشکی غرب علیه ایران؛ تلاش برای امتیازگیری

دومین حمله مسلحانه بالای ترامپ

هیچ مخالفت جدی علیه حکومت طالبان وجود ندارد

نگرانی از افزایش سوءتغذیه کودکان در بامیان

نظری در پاسخ به امرالله صالح؛ هزاره‌ها خشونت‌طلب نیستند

انهدام ده‌ها هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی بر فراز خاک روسیه

آغاز مقتدرانه افغانستان و توقف اسپانیا در جام جهانی فوتسال

قطعنامه مجلس نمایندگان امریکا برای حمایت از مخالفان طالبان

تاسف پاپ از آمار زاد و ولد در کشورهای غربی

آسیب دیدن افغانستان از نظر تعاملات فرهنگی با جهان و منطقه

آزادی بیش از ۴۰ شهروند افغان از زندان‌های پاکستان

حادثه‌ی ترافیکی در فراه دو کشته و شش زخمی برجای گذاشت

تاکید وزیر داخله حکومت طالبان به ایجاد قوای هوایی قدرتمند

چینی ها ۱۰۰ میلیون دالر در بلخ سرمایه‌گذاری می کنند

گوترش کشتار دایکندی را "حمله شنیع" خواند

پایان کمپاین تطبیق واکسین ضد پولیو در غزه

تیم فوتسال کشور امروز برابر آنگولا بازی می‌کند

کشته شدن دو پولیس کویته در اثر انفجار بمب

تبادله ۲۰۶ زندانی میان روسیه و اوکراین با وساطت امارات


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.